Byte av bloggsida
http://bibbismatsedel.blogg.se
Inlagd krispig gurka

1 kg tvättad Västeråsgurka ( går bra med annan också )
Ny serie

Ett recept på gurka som jag haft i många år och som jag fick av min fina svåger
Om det inte gäller pressgurka ;) Att göra maten från grunden är ju också A o O


Kram Bibbi
Så har åter en helg passerat



Fast jag ska prova mig fram och se hur jag ska få dem ännu bättre en annan dag.



Mat som alltid går hem

Till det pressad potatis och blandad sallad.






Rödlöks beroende ;)


groddar, bönor och hemgjord remouladsås. Smakade väldigt bra alltihopa.


Skön rensning och god mat
Jag får hoppas på lindriga skalle imorgon helt enkelt ;)


Solvarma och söta av solens värme och strålar.

Kram Bibbi
2 städer samma dag

krutonger, tomat blandat med lök hack, avokado, gurka, paprika, rökt lax

Känns skönt att krypa ner mellan lakanen någon kväll i tid.
Lite recept :)

PICKLAD RÖDLÖK
Skiva 3-4 rödlökar fint, lägg i en burk med tätslutande lock
Koka en 1-2-3 lag av:
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Låt svalna lite, häll lagen över rödlöken
COLESLAW
4 grovt rivna morötter
1/4 finstrimlat vitkålshuvud (jag använder osthyveln)
1 dl majonäs
2 dl creme fraiche
2 msk sirap
2 pressade vitlökar
grovmald svartpeppar
ev salt
2 äpplen i finhackade bitar
dessa 2 övre recepten har jag fått av min vän Erica :)
Besök gärna hennes blogg där mycket fint och gott finns
Nedan har vi så mina maränger som jag och Emma gjorde idag :)

...
3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
Gör så här:
1.Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke.
2.Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.
3.Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.
4.Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande
5.Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger
6.Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme,
Maränger vita som snön
Men ska kanske inte klaga ;) Uppåt i landet så var det över -40 grader. Burrr






3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
Gör så här:
1.Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke.
2.Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.
3.Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.
4.Tillsätt strösockret, lite i taget,
5.Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger
6.Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek
7.Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme,


Så gott i morgonbitte att ta fram nygjorda mackor från kvällen före.
Kram Bibbi " som tar på sig förklädet igen "
Anders, mat och efterrätter :)
Idag tändes det ljus för min lilla prins Anders. Både hemma och vid graven




Fast idag åt vi medvetet något senare eftersom E skulle iväg och jobba kvällspass.







Första gången jag gjorde dem men absolut inte den sista då de smakade så bra.



Lördags taco



Snökristaller faller så sakta




100 g smält och avsvalnat margarin
200 g nötkärnor finhackas eller mals
3 ägg
1 tsk bakpulver
Tillsätt de andra ingredienserna, blanda väl.
Häll smeten i formar. Grädda och avnjut ;)
Grädda i 225-250 graders ugn i ca 20 minuter
Inte så ofta vi är " bara " vi när det blir helg och inte alla 4 .
Fredagsmys och delicatobollar

100 g smör
1,5 dl florsocker 2 msk starkt kaffe
25 g smält choklad
1,5 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
100 g choklad
Kokos eller pärlsocker
×Mixa grynen till ett mjöl.
×Vispa smör och florsocker, tillsätt kaffet och vispa ordentligt.
×Tillsätt kakao, vaniljsocker och grynen. Blanda.
×Smält 25 g choklad och häll i smeten. Blanda ordentligt. Ställ kallt i ca 30 min.
×Rulla bollar och ställ kallt ytterligare ca 30 min.
× Smält resterande choklad,
rulla bollarna i den innan du rullar i pärlsocker eller kokos.
Lät mina stå kallt från lunchtid ung.
Supergott fredgasmys till filmen med tjejerna nu under kvällen :)
Fredagskvällen är här (y)





Gjorde en egen pizza med kebabkött, räkor, banan med doft och stänk av curry.
Önskar även dig en riktigt fin fredag med mycket mys.
Anders,ljus,värme kärlek
Allt var bara lycka och en enorm kärlek och glädje.


Men tyvärr sker detta på olika sätt., oftare än vad man tror, vet om

Solen tittade fram en stund på eftermiddagen, den var riktigt efterlängtad.

Imorgon får det bli mer bakning då det börjar ta slut. Roligt då det blir uppskattat


Knäckflan med recept

Knäckflan
Tillagning ca 50 st
150 g margarin
2 dl socker
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Smält margarinet i en gryta.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop.
Klicka ut smeten (stora som 5-kronor ungefär) på bakpappersklädda plåtar.
Lägg inte för många på varje plåt för dom brer ut sig.
Grädda ca 5 min i 200 grader. Låt flarnen kallna på plåten.
Busenkla att göra och så otroligt goda :)
Fann receptet på nätet för ett bra tag sedan och ville så gärna testa.
Till lunch vart det grillad fjärilskotlett med krispig sallad ... mums.
Sås gjorde jag på skyn. Dumt att diska bort det goda ;)

Kram Bibbi
Snart vänder vi

Nästan godare dagen efter då den blivit mer krämig och ännu mer smarrig ;)
Salladen består av : alfagroddar, fetaost, rödlök, tomat, gurka

Trött som en gnu som jag är efter sena kvällar och filmtittande så blir det en
Kram Bibbi
Tjugondag knut
In i ugnen med den bara och det är så lätt och smidigare.


Så skönt efter alla helgdagar att äta vanlig husmanskost. Och lasagne är ju toppen

Tycker inte du det?

Det biter i kinderna
Välkommen till en ny oskriven vecka.
Från + 7 på morgonen till - 15 grader idag.

Fest och bak
Egengjord smörgåstårta bjöds det på, sååå otroligt god och pampig.







Har liksom fått nog av kanel en stund, mycket beror det på julens alla kryddningar.


Tusen TACK vännen :) Då jag inte fick fram det på annat sätt.
Och konstigt nog aldrig misslyckats med ;) Hon finns alltid med mig i mitt bak <3







Frossa
Fel påse hade jag tagit, de låg liksom blandade i en korg :s


Om du som läser har ett recept så skulle jag bli glad om du vill skriva ned det till mig :)

Medans jag och min äkta hälft klädde oss och infann oss vid Götis här i stan.
Filéfrossa stod på menyn ;) Älskar sådana kvällar.

Inte illa den heller ;) Inte sista gången jag / vi går dit :)
Annars fanns fläskfilé, kycklingfilé, med sådant har jag ju hemma ;)
Massa olika sallader, såser.


Hoppas även din dag varit till belåtenhet :)
Kram Bibbi
Trevlig lunchgäst på ingång
Snöat har det gjort sedan i gårkväll. Först i regn men efter en kortare stund i snö.
Vilken svängning sedan tidigare i vecka då det var runt +6 på mornarna.
Kram Bibbi
Förr och nu
Att vara där är verkligen inget belastande :D
Iof är han "stor" men så otroligt snäll på alla sätt och vis.

Behöver nog inte säga att den var otroligt god ;)
Vilken förändring det blivit och även överdrivet mycket tvättande det ofta är idag.
Kokbok :) en fin present
Varit till läkaren mitt på dagen
Det kan ju även bli så ibland. Iof väldigt sällan men ibland.


Ett mycket trevligt och ljust ställe med fint möblemang.

Ska vara hus vakt så att säga. Men även sällskapa med "lilla" hunden ;)


Kram Bibbi

Cup cake bak


Dumle cupcakes
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker 3½ dl vetemjöl
4 msk kakao 2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor
Dumle fluff:
3 dl vispgrädde
180 g dumlekolor
Gör så här
Smält smöret och tillsätt mjölken.Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner det i äggsmeten.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
Lägg lite smet i botten på alla 12 muffinsformarna.
Lägg sedan ner en dumlekola i varje form.
Fyll sedan på med resten av smeten.
Grädda i ca 11 min på 200 grader.
Värm grädden och rör i dumlekolorna så att dom smälter.
OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.
Sen sätter du in dumle grädden i kylskåpet.
När blandningen har blivit kall är det bara att vispa upp.
Låt helst grädden stå i kylskåpet under natten.


Den vart iof " bara " 2,6 km men sen var jag blöt och frös.

Fann även lite olika strössel i skafferiet, de fick hamna över fluffet. MUMS :D





Under kvällen
Kramis så länge i bakningen ;)
Regnig lördag
Hur har ni haft det denna lördag? Hos oss har det varit kallt och regnigt hela dagen.

Det ger en även en färgklick på den annars bleka ostskivan.




Denna håller sig i 1 vecka i burk med tillslutande lock i kylskåpet.

Välkommen :)
Hoppas ni själva haft riktigt bra dagar :)








Undrar ofta om alla andra är duktiga på att alltid ha perfekt i sina vrån.
Så skönt jag tycker det är att det återgår till vardagen med ren husmanskost.


Åhh va gott det var med varmt te till. inte så fluffiga men smaken var det inget fel på.

1 Januari 2014
Hoppas nyårsafton för er vart en fin och trevlig sådan.
Idag säger min kropp vila. Så jag återkommer senare under kvällen.
För jag hoppas förstås att du även vill läsa min blogg även detta året.