Lite recept :)
Recept jag anv. nu de senaste dagarna :)

PICKLAD RÖDLÖK
Skiva 3-4 rödlökar fint, lägg i en burk med tätslutande lock
Koka en 1-2-3 lag av:
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Låt svalna lite, häll lagen över rödlöken
COLESLAW
4 grovt rivna morötter
1/4 finstrimlat vitkålshuvud (jag använder osthyveln)
1 dl majonäs
2 dl creme fraiche
2 msk sirap
2 pressade vitlökar
grovmald svartpeppar
ev salt
2 äpplen i finhackade bitar
dessa 2 övre recepten har jag fått av min vän Erica :)
Besök gärna hennes blogg där mycket fint och gott finns
Nedan har vi så mina maränger som jag och Emma gjorde idag :)

MARÄNGER
Ingredienser:
...
3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
Gör så här:
1.Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke.
...
3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
Gör så här:
1.Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke.
Det är viktigt att ingen gula kommer med
eller att det finns någon annan typ av fett i bunken, f
ör då blir det ingen maräng.
2.Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.
3.Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.
4.Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande
2.Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.
3.Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.
4.Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande
tills allt socker är blandat med äggvitorna.
Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken
upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.
5.Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger
5.Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger
eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger
6.Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme,
6.Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme,
men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt)
i ca 50 min-1 timme beroende på storlek.
Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten,
det är så trist om de är blöta i mitten.
Kram Bibbi
Kommentarer
Postat av: Eivor
Å vad du är duktig, vilka fina läckra bilder på bloggen din. Jag dreglar riktigt. Ska nu göra rödlöken, caleclaw men hoppar nog om marängerna.
Tack för fina recept.
Kramar till dig syrran min.
Trackback