Regnig lördag
Go kväll i stugorna :)
Hur har ni haft det denna lördag? Hos oss har det varit kallt och regnigt hela dagen.
Hur har ni haft det denna lördag? Hos oss har det varit kallt och regnigt hela dagen.
Tur man har att göra inomhus ;)

Till frukost i dag vart det gårdagens scones för mig med ost och rödlök ovanpå.
Det är ju bara sååå gott med just rödlök till det mesta tycker jag.
Det ger en även en färgklick på den annars bleka ostskivan.
Det ger en även en färgklick på den annars bleka ostskivan.
Till lunch vart det smörgåsgrillen som åkte fram för mig medans resten av familjen
åt kokt korv med bröd. Till mackan vart det den goda saftiga veckosalladen :)
På smörgåsen hade jag ost, ett par skivor skinka som jag hade i frysen.
Lite senap på skinkan och massor av rödlök på ost, sen slå ihop och grilla den frasig.

Efter denna lättlunch vart det en trappa ner i källaren och ett par vändor till sopstationen.
Åh va det känns gott att kassera saker man aldrig i stort sätt använder.
Det blir tomt på hyllor och på golv. Man liksom kan andas på riktigt ;)
Perfekt göra då det är ruggigt ute och det aldrig verkar bli ljusare o solen är frånvarande.

Till middag tog jag fram egenfångad regnbåge som jag tillagade i ugnen med massor
av purjolök, dill och kryddor i och runtom.
Grädde runtom och sedan fick fisken stå där tills den var klar och lossnade
lätt från benet. Åh så gott det vart. Egenfångad blir något speciellt.
Så var fisken klar och urbenad. Jag serverade den med såsen den tillagades i
och kokt potatis, en dillvippa ovanpå. Sedan ... hugg in ;) och njut av varje tugga :D

En omgång veckosallad vart även gjord. Saftig och vacker till färgen.
Passar till mycket och även på en smörgås som pålägg ;) Nyttig och färggrann

Detta hade jag i min veckosallad :)
½ kg finstrimlad vitkål
½ kg finrivna morötter
1 fint hackad paprika, brukar anv röd då alla äter den hos oss
½ fint strimlad purjolök som sköljs väl
½ dl strösocker som smältes i
3/4 dl vitvinsvinäger och
1 dl rapsolja
Blanda väl alla finstrimlade grönsaker i en burk
Koka upp vinäger, olja med sockret, låt sockret smälta. Låt kallna.
Många olika sätt och olika mängder finns på nätet då det gäller denna salladen.
Men jag brukar ta det jag har hemma ;)
Denna håller sig i 1 vecka i burk med tillslutande lock i kylskåpet.
Denna håller sig i 1 vecka i burk med tillslutande lock i kylskåpet.
Har du kanske någon god sallad som du vill dela med dig av?
Sänd den gärna :)
En ny matmeny för veckan som kommer är gjord, känns bra att ha
överblick på vad man ska äta men även ha hemhandlat.
Nu blir det en stund med skön välförtjänad manikyr och sedan lite mys
med gubben min i tvsoffan :)Fortsatt trevlig lördagskväll

Kommentarer
Postat av: Anonym
de är så tråkigt jag kan ju inte klistra in här på din sida och jag orkar inte skriva hela receptet ju...
Svar:
None None
Postat av: erica
Gott med veckosallad!
Svar:
None None
Postat av: Mådde
nej de går inte...när man klickar så kommer rutan upp att men inte får ta nått från din sida...de GÅR INTE
Svar:
None None
Trackback