Dagarna går fort :D
Ikväll gäller en ny studenfest för E ... fest 2 av 4 innan studenten. Herregud, snart är skolan slut


VAD åt du?, berätta om dina dagar.. 2 bitar av grillad revbensspjäll och blandad sallad av vad JAG gillar.

Det roliga är att de har olika teman på festerna ... ikväll är det - 80 talet förra var sommar.
Få se vad det blir för tema på fest 3 :D
Puss i knävecket så länge ♥
Många dagar tillbaka











Hoppas vi snart ses här igen och att du gillade bilderna. Puss ♥
Onsdagens middag


Blir en ren inomhusdag för mig med andra ord. Kanske får för mig att baka en citronkaka.
Kan smaka bra då min gubbe kommer hem från jobbet. Ja så får det nog bli :D
Halva april har redan passerat ...
När man har roligt brukar man ju säga, men dagarna har varit både upp som ner.
Inte igår som den gjordes, så det var extra gott som familjen sa vid middagen.



Följer du mig inte men är inne på min sida nu ... lägg till och följ vettja, berätta så kan jag även följa dig :D
Fredagskväll
Till lunch fick det bli Tikka Masala med fullkorns pasta i form av band.



Bibbis köttfärspaj

Tranbärsbröd
Ett gott och saftigt bröd gjort på fördeg samt en skållning med rågkross,
med superbären tranbär och nyttiga pumpakärnor.
- Fördeg:
- 15 g jäst
- 150 g vetemjöl
- 50 g grahamsmjöl
- 250 g vatten
- Skållning:
- 2 dl rågkross
- 2 dl kokande vatten
- Huvuddeg:
- Fördegen
- 250 g vetemjöl
- 450 g vatten
- 30 g salt
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl tranbär
Gör såhär:
Rör ihop fördegen och låt den stå i rumstemperatur i 10-12 timmar. När det sedan är dags att börja med huvuddegen, så rör du först samman skållningen på rågkross och kokande vatten. Blanda sedan fördegen med vetemjöl, manitoba cream och vatten. Låt maskinen gå i 6-7 minuter. Degen ska vara seg och bilda trådar. Låt degen vila i 10-15 minuter. Blanda sedan i skållningen, låt den fördelas väl i degen. Häll sedan i saltet, pumpakärnorna och sist tranbären. Blanda degen i sammanlagt 5 minuter. Häll degen i en oljad bunke, täck med plastfilm och ställ in i kylen i 10-12 timmar.
Stjälp upp degen i en brödform på minst 35 cm och låt jäsa i 2-3 timmar. Förvärm ugnen till 250°C. Ställ in brödformen i botten ugnen och låt brödet baka i ca 10 minuter, sänk därefter värmen till 200°C och grädda ytterligare 20 minuter. Sätt sedan in en termometer och grädda tills den visar 97 grader.
Stjälp upp på galler och låt svalna under handduk
( Receptet har jag funnit på nätet tidigare)
.
Torsdagens middag " Torsk med äggsås "

Sommarmöblerna framme :D Det är ett varmare tecken :D
Lite kallt imorse men det har ju förändrats under dagens timmar.
Dsk trodde jag har druckit för lite och att det påverkade tarmarna :( Hua, ska dem börja krångla :s
Men nu är klockan väldigt mycket, har precis tagit lite varmt te, få se om magen mår bättre imorgon.
Nattinatti och sov så gott ♥