Tisdag med dillkött

Vädret växlar väldigt nu, igårmorse var det isgata, idag var det + 7 grader och regnigt.
Körde båda tjejerna till sina platser imorse sedan vart det en sväng i affären
för att få ihop även middag till min fina granne som inte mår så bra.
Eftersom vi själva ska ha " dillkött på kyckling " så vart det detsamma till grannen ;)
 
 
Den uppskattade då jag kom :D Hade även med mig ett paket nötfärs på 2,5 kg :)
Var  ju bra pris på det så jag kunde ju inte låta bli, mycket mat på 2,5 kg och snart blir det jul.
 
 
Min middag ikväll ovan :D Smakade väldigt bra. Fort går det också att göra den.
Tog receptet från tv med Ernst för något år sedan, testade och gjorde om lite grann för att passa oss :D
 
Receptet jag gått efter är detta :
 
Dillkött på kyckling

Antal portioner: 4  Färdigt på: 50 min

Ingredienser

2 knippen dill
Olivolja till stekning
1 st gul lök
1.5 l vatten
4 msk kycklingfond, koncentrerad
5 st morötter, späda
1 kg kyckling, filéer eller bitar av lår
0.5 st citron
4 msk vit balsamvinäger
4-5 msk honung
2 dl grädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
Vitpeppar, efter smak
150 g sockerärtor

Tillbehör
Kokt potatis, blandad sallad

Gör så här:

1. Skär av stjälkarna på dillen och knyt ihop dem med en bit snöre.

2. Hacka löken och fräs den tillsammans med dillstjälkarna i olivolja i en stor kastrull.

3. Tillsätt vattnet och spill på kycklingfonden.

4. Skala morötterna, skär dem i halvor eller mindre stavar.

5. Tillsätt dem i kastrullen.

6. Skär kycklingen i store rejäla bitar.

7. Ta upp dillkvisten från grytan.

8. Tillsätt därefter kycklingen.

9. Krama i saften av en halv citron och tillsätt balsamvinäger och honung.

10. Låt koka i 10 minuter.

11. Hacka upp resten av dillen.

12. Tillsätt grädde i kastrullen och 2/3 av dillen.

13. Smaka av och tillsätt mer av honung, fond och citron efter smak.

14. Låt koka 30 min.

15. Red av med en blandning av 2 msk smör och 2 msk mjöl.

16. Peppra efter smak.

17. Rör ned sockerärtorna och den sista dillen det sista du gör.

18. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.

 Lycka till :)

 

Igår åt jag en annan favorit, nämligen potatis med frukostkorv o senapsås med pressgurka ...

 Vad har du förtärt de senaste dagarna ? Berätta :D  Snart " Vad blir det för mat " med Moberg

Tjingiling på ett tag ;)

 

 
 
 
2012-11-20 @ 19:09:00 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Mådde

även här var de dillkött
dock på kalv
hade en låda i frysen

Svar: Men vi gör på olika sätt ;) Kram på dig
None None

2012-11-20 @ 22:36:55
URL: http://mittlivharochnu.blogspot.com
Postat av: Mådde

Men jag gör inte sås som du
jag har buljong, socker o ättika

Svar: Gör efter Ernst på tv´n och hans recept med lite ändringar, blir enormt gott enligt familj och andra som fått sina lådor :D
Glad då många gillar vad man lagar till för mat ... idag våfflor som jag hoppade.
Imorgon vet jag inte vad jag o B ska äta, tjejerna ska ha tacos...hm ...
titta in imorgon så får du svaret under kvällen ;) Natt fina
None None

2012-11-20 @ 22:40:41
URL: http://mittlivharochnu.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ser gott ut! :-)

2012-11-22 @ 19:07:12
Postat av: Mådde

tvivlar inte en sekund på att de är gott
men kan göra på så många olika sätt
jg gör som Mormor min gjorde
och de är oxå gott

2012-11-23 @ 08:18:30
URL: http://mittlivharochnu.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
Kategorier
  • Allmänt
  • Hur jag lagar min mat
  • Mat jag äter
  • Recept jag anv
Arkiv
  • Januari 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • Oktober 2013
  • September 2013
  • Augusti 2013
  • Juli 2013
  • Juni 2013
  • Maj 2013
  • April 2013
  • Mars 2013
  • Februari 2013
  • Januari 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • Oktober 2012
  • September 2012
  • Augusti 2012
  • Juli 2012
RSS 2.0