Tisdag med dillkött

Var ju bra pris på det så jag kunde ju inte låta bli, mycket mat på 2,5 kg och snart blir det jul.

Antal portioner: 4 Färdigt på: 50 min
Ingredienser
2 knippen dill
Olivolja till stekning
1 st gul lök
1.5 l vatten
4 msk kycklingfond, koncentrerad
5 st morötter, späda
1 kg kyckling, filéer eller bitar av lår
0.5 st citron
4 msk vit balsamvinäger
4-5 msk honung
2 dl grädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
Vitpeppar, efter smak
150 g sockerärtor
Tillbehör
Kokt potatis, blandad sallad
Gör så här:
1. Skär av stjälkarna på dillen och knyt ihop dem med en bit snöre.
2. Hacka löken och fräs den tillsammans med dillstjälkarna i olivolja i en stor kastrull.
3. Tillsätt vattnet och spill på kycklingfonden.
4. Skala morötterna, skär dem i halvor eller mindre stavar.
5. Tillsätt dem i kastrullen.
6. Skär kycklingen i store rejäla bitar.
7. Ta upp dillkvisten från grytan.
8. Tillsätt därefter kycklingen.
9. Krama i saften av en halv citron och tillsätt balsamvinäger och honung.
10. Låt koka i 10 minuter.
11. Hacka upp resten av dillen.
12. Tillsätt grädde i kastrullen och 2/3 av dillen.
13. Smaka av och tillsätt mer av honung, fond och citron efter smak.
14. Låt koka 30 min.
15. Red av med en blandning av 2 msk smör och 2 msk mjöl.
16. Peppra efter smak.
17. Rör ned sockerärtorna och den sista dillen det sista du gör.
18. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.
Lycka till :)
Igår åt jag en annan favorit, nämligen potatis med frukostkorv o senapsås med pressgurka ...

Vad har du förtärt de senaste dagarna ? Berätta :D Snart " Vad blir det för mat " med Moberg
Tjingiling på ett tag ;)
även här var de dillkött
dock på kalv
hade en låda i frysen
Men jag gör inte sås som du
jag har buljong, socker o ättika
Ser gott ut! :-)
tvivlar inte en sekund på att de är gott
men kan göra på så många olika sätt
jg gör som Mormor min gjorde
och de är oxå gott