Lite recept :)

 
Recept jag anv. nu de senaste dagarna :)
 
 
 

PICKLAD RÖDLÖK

 

Skiva 3-4 rödlökar fint, lägg i en burk med tätslutande lock

 

Koka en 1-2-3 lag av:

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

Låt svalna lite, häll lagen över rödlöken
 
 

COLESLAW


4 grovt rivna morötter

1/4 finstrimlat vitkålshuvud (jag använder osthyveln)

 

1 dl majonäs

2 dl creme fraiche

2 msk sirap

2 pressade vitlökar

grovmald svartpeppar

ev salt

2 äpplen i finhackade bitar

 

dessa 2 övre recepten har jag fått av min vän Erica :)

Besök gärna hennes blogg där mycket fint och gott finns

ericasmeny.blogg.se

 

Nedan har vi så mina maränger som jag och Emma gjorde idag :)

 
MARÄNGER
 
Ingredienser:
...
3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika

Gör så här:

1.Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke.
Det är viktigt att ingen gula kommer med
eller att det finns någon annan typ av fett i bunken, f
ör då blir det ingen maräng.

2.Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.

3.Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.

4.Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande
tills allt socker är blandat med äggvitorna.
Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken
upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.

5.Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger
eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger

 6.Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme,
men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt)
i ca 50 min-1 timme beroende på storlek.
Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten,
det är så trist om de är blöta i mitten.
 
 
 
Kram Bibbi
 
 
 
 
 
2014-01-20 @ 20:45:50 Recept jag anv Permalink


Kommentarer
Postat av: Eivor

Å vad du är duktig, vilka fina läckra bilder på bloggen din. Jag dreglar riktigt. Ska nu göra rödlöken, caleclaw men hoppar nog om marängerna.
Tack för fina recept.
Kramar till dig syrran min.

2014-01-24 @ 17:29:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
Kategorier
  • Allmänt
  • Hur jag lagar min mat
  • Mat jag äter
  • Recept jag anv
Arkiv
  • Januari 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • Oktober 2013
  • September 2013
  • Augusti 2013
  • Juli 2013
  • Juni 2013
  • Maj 2013
  • April 2013
  • Mars 2013
  • Februari 2013
  • Januari 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • Oktober 2012
  • September 2012
  • Augusti 2012
  • Juli 2012
RSS 2.0